Ny kategori =)

Idag har jag bakat en potatiskaka, underbart god kaka =) Vet inte riktigt varför de heter potatiskaka eftersom den inte innehåller potatis =/ men iaf här har ni receptet ;)

Botten:
4 ägg
4½ dl strösocker
200 g margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver


SMÖRKRÄM:

200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

3 dl kallrörd marzankräm

GARNERING:

Grovriven mandelmassa
Kakaopulver


GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Smält margarinet, häll i mjölken och blanda detta i äggsmeten
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ned i smeten
5. Grädda i smord och bröad långpanna i ca 15-20 minuter
6. Låt kakan svalna
7. Rör ihop smörkrämen
8. Blanda den kallrörda marzankrämen med smörkrämen till en god, lite klimpig smet
9. Bred krämen på den kalla kakan

Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar. Det bör bli cirka 24 "kakor".

3 Dagar kvar =D

Mitt bloggande höll inte i sig så länge men jag ska väl försöka uppdatera några gånger i veckan och gör jag inte de så får ni gnälla på mig så att jag gör de =)

Nu är de bara tre dagar(4 om man räknar med idag) kvar tills jag är 20 =D Min ålderskris har börjat släppa och jag ser framemot att fylla år =) Mamma kommer hit på Fredag och stannar kanske hela helgen om hon står ut, hon är livrädd för katter och vi har ju två och den ena älskar att sitta i knät så mamma står oftast upp när hon är här =P
Är de någon som vet om alla affärer är öppna på Lördag? för vi vill nog gå på stan och shoppa loss lite ;)

Igår kväll var vi och lämna våran bil på Nordiska bil och idag har en snubbe från försäkringsbolaget varit och titta på den så hundarna och Nicklas har knatat iväg för att hämta den och jag stanna hemma och tvättar. Dom kommer inte laga bilen lite synd ändå men vi ska nog köpa oss en lite nyare bil då kanske N slutar byta bil varje månad ;P

Ikväll ska vi åka till Luleå och hälsa på min pappa (om dom är hemma, men de borde dom vara), han fyllde år förra helgen och jag har ingen jävla aning om vad jag ska köpa till han, pappor är nog de svåraste att köpa nånting till =/
Har ni några tips?

Snark snark!

Fy fan vilket väder de är ute ska de aldrig sluta snöa?
De gick då bra att sova själv inatt iaf =) jag vakna tjugo i tolv och tolv skulle var väcka N så jag låg och drog mig ett tag och väckte han sen men han var så trött så han fick sova till halv två och vad tror ni han gör nu då, jo han skulle lägga sig i sängen och mysa med Amber och nu snarkas de för fulla muggar från sovrummet. Men han får väl sova lite till då =P Sen ska vi på middag hos Hanna, Matte, lilla Oliver och lilla Evelina =)

Nä nu vart jag less på snarkandet ska gå och hoppa i sängen så han vaknar ;P

Sängen nästa!

Nu är jag väldigt trött, kanske för att jag varit vaken sen tjugo i sju!? N är på jobbet och bara för att jag är själv så är de oroligheter på området, men dom kommer ju inte in i våran port men de är som typiskt ändå att de är livat just när N är borta men aldrig när han är hemma och jag känner mig trygg. Men de ska nog gå fint att sova iaf har ju mina vakt hundar och vakt kissor <3 Hundarna har förövrigt redan gått till sängen så dom tycker nog att jag ska göra dom sällskap =P


Så här kan Amber se ut när hon sover men oftast ligger hon tvärs över hela sängen och tar upp mest plats av alla.


Ixi gäspar eller visar sina fina huggtänder.


Katterna myser men de ser inte så skönt ut för den undre =P Dock dålig bild men ni ser nog ändå ;)

Nä nu säger jag tack och god natt <3

Rösta!!!

Kurrar i min mage

Har varit sjukt sugen på pizza i flera dar och jag är en hamburgar människa så de är inte så vanligt att jag vill ha pizza men idag blir de att äta de =)


Vi har pit stop bara över vägen och dom har väldigt goda pizzor ;)

jag har diskat lite och rensat kattlådan men nu är jag för hungrig för att göra nånting annat så jag ska nog väcka N så vi kan fara och äta =) Eller gå och äta blir de nog lite onödigt att ta bilen över vägen ;)


Kul att jag har börjat ta bilder igen och börjat blogga lite oftare, eller vad tycker ni? ;)

Godmorgon =)

Ja vad fan gör jag uppe nu undrar ni!? Nicklas mobil ringde ca. 06:40 och jag kunde ju självklart inte somna om efter de fast jag försökte men då börja jag tänka på allt som måste göras idag och då flög jag upp ur sängen.
De är nån som ska komma och kolla på lägenheten så de måste städas och diskas. Synd att klockan inte var lite mer så hade jag kunnat börja dammsuga, men N måste få sova för han ska jobba natt inatt. Usch för att sova själv men jag har ju klarat de förut så de ska nog gå bra + att jag har ju mina vakthundar =)

Nä om man skulle ta och rensa kattlådan de lever inte om så mycket och sen kanske diska =)
Jo idag börjar vi med våran matbudget vi får väl se hur de går jag återkommer väl under veckan och meddelar hur de går =) 


Så här fint väder är de tyvärr inte idag heller =(

Sämst!!

Haha sitter och ser Sveriges värsta bilförare alltså seriöst inte är jag nu så duktig på att köra bil men dom här är ju helt jävla sämst. Ja ojojoj man får sig ett gott skratt iaf.

Jo vi krocka ju för nån vecka sen och har kört med kvaddad bil sen dess idag fick vi veta att dom inte kommer laga den utan dom kommer lösa in den, så nu är de bara börja leta efter en ny bil igen.

Jaja nu börjar de om ;)

Älven <3

Igår var vi och gick på älven, vilket härligt väder de var men idag är de inte lika fint mulet men varmt.






Bakom träden kan ni skymta vårat nya område som vi ska flytta till =) så underbart att bo granne med älven <3


hundarna hade kul i snön



Pyssel

Är ni som vi storhandlar i början av månaden och sen veckan innan lön har man ingen mat!?
Vi ska nu göra en budget för hur mycket vi får handla per vecka och he den summan i 4 olika burkar. Då vet man hur mycket man kan handla för och blir de över så her man de i nästa veckas burk och blir de över då också her man de i nästa och blir de kvar från burk 4 ska vi he de i en sparburk.

Så idag har jag suttit och pysslat och gjort fina burkar =)


Först 5 olika fula burkar


Sen 5 snygga burkar som får stå ovanför fläkten

Du och Jag 4 År 22/3 2010

Bilder från våran 4årsdag <3






<3<3<3




Vi hade en väldigt mysig dag <3

Arbetsförmedligen..

Igår var jag på mitt första besök med min handledare på arbetsförmedlingen och hon såg till att jag fick massor att göra i veckan, okej de är inte så mycket jag ska göra men mer än vad jag är van vid iaf, SUCK!!! Finns de nånting svårare än att skriva posetiva saker om sig själv i ett CV!?

Bio =D

Söndag = Städdag. Ja vi håller på att städa och tvätta, tråkigt som fan men de måste ju göra så och de är ju skönt när de är klart och finns de nå bättre än att lägga sig i en renbäddad säng? De är belöningen man får =)
Sen kl 9 är de bio som gäller med John och Malin.

Helgen har varit ok vi har ju då varit i Ä-byn från Fre-Lör och nu minns jag varför jag ville flytta därifrån, de händer ju fan ingenting!!! Nog är de kul att åka dit och träffa alla vänner men fan så skönt de var att komma hem <3
Jag trivs hundra gånger bättre här i Piteå och jag kommer nog aldrig flytta tillbaks inte som de känns nu iaf.

Mamma laga massa mat till oss i helgen som vi fick ta med hem så nu ska jag gå och ta fram fläskpannkaka som vi ska steka till middag, mums ;)


De är denna film vi ska se i kväll i 3D.
Ni som inte sett bio i 3D gör de!!
Visst de är lite dyrare men de är fan värt de =P

4 år <3

Fan vad veckan har gått fort känns som att de nyss var Fredag =P Men inte gör de nå att veckan har gått fort för i helgen är N ledig och i morgon när han slutar (tre) så åker vi till ä-byn =) Så vill ni träffa oss kan ni ringa och boka tid =P Haha nä men vi har ganska många att hälsa på när vi åker hem så vi stressar mest runt så vi hinner vara ett tag hos alla.
På Lördag kväll åker vi hem igen och på Söndag ska vi på bio (Alice i underlandet 3D) med John och Malin =)
På Måndag ska jag på mitt första möte hos Arbetsförmedlingen, dom har jävligt lång väntetid här i Piteå jag skrev in mig i slutet på Januari och får komma dit först nu, helt sjukt...
Resten av Måndagen ska jag och Älskling bara mysa och äta nån god middag, vi firar nämligen att vi varit ihop i 4 år och förlovade i 2 <3 De är väldigt bekvämt att ha de på samma dag, lite mindre datum att komma ihåg och killar brukar ju ha en förmåga att glömma viktiga datum ;P

Läggan

Jenny om Ålderskris!!!:
Ålderskris, du?!! Vänta du bara när du börjar närma dig 30! :/ Du är ju uuung ännu, bara barnet ;) Å vadå inte gjort nåt av värde? Skitsnack! Du har ju i princip nyss tagit studenten. Du blir ju bara 20..du har en maaaassa år på dig att göra massor av saker som har värde :) Så de så! *kram*

Svar: Haha ja men de känns ändå som att jag kunnat göra så mycket mer. =)

Glömde ju berätta igår att vi fått en ny lägenhet så första maj flyttar vi till en två vid älven =) Känns lite drygt att börja packa igen men de ska nog gå bra bara man börjar =) Sen måste jag ju ta kort på den här lägenheten så ni får se hur den ser ut och sen på våran nya =)

Idag slutar N kl 6 och då skulle vi till John och Malin och se film eller spela spel =)

Jag är hungrig måste gå och kolla vad vi har förnå ätbart =P

Jo jag har nu gått ner 4kg inte så mycket men de är åt rätthåll iaf och jag äter fortfarande chips men inte lika mycket som förut så de går ju också åt rätthåll =)

Ålderskris!!!

Har varit dålig på att uppdatera, men jag har inget att skriva =/

N jobbar helg och då brukar jag ju åka till mamma men hon jobbar också helg så då får jag lov att vara hemma och ha tråkigt. Håller på att städa och tvätta i brist på annat hoppas N blir glad då.

Min kusin påpeka för nån dag sen att jag fyller snart 20. Usch. Jag har fått värst ålderskrisen =/ 20 år och jag har inte gjort nått av värde (känns de som iaf). Nä jag stannar gärna på 20.
Jag fyller år på långfredag, jippi, not, ingen kommer vara hemma, alla är i fjällen och N jobbar, mamma skulle väl komma hit iaf <3

Nä vet nån vad nu blev jag bara deppig, ska fortsätta städa, sen duscha sen melodifestivalen =)

De var inte mitt fel iaf!

Nu är vi hemma igen efter att vi spenderat gårdagen och dagen i Älvsbyn =)
Igår var vi i Nystrand och grilla och spela poker sen på vägen hem hände de som man alldrig tror ska hända mig bara alla andra, Vi krocka =O Men de var inte mitt fel tack å lov, den som körde den andra bilen missa väjningspliktskylten och körde rakt ut på vägen vi körde på. Så nu har jag varit med om de också, hoppas de aldrig händer igen. Våran bil klara sig ganska bra ändå deras såg värre ut. Vill ni se bild gå då in på min svärmors blogg.

Nu ska vi se melodifestivalen sen ska vi förbi Sara och Henke en sväng =)

Älvsbyn

har nyss ätit en tidig middag eller sen lunch och vi håller på att tvätta sen ska vi åka till Ä-byn =) Vi tänkte åka först i morgon över dan bara men vi har så många att hälsa på så vi far idag och sover hos mamma =)
Ikväll ska vi till Nystrand och grilla, har verkligen saknat de =)
Nu väntar jag mest på att Elin och Ellen ska gå klart på stan så dom kan komma hit och dricka kaffe sen bär de av..

I morgon när vi kommer hem ska vi på fest hos Sara och Henke för han fyller år på Onsadg men då är dom i Indien (nä jag är inte alls avis ;) )

De var som nå mer jag tänkte skriva men jag glömde bort de =P

Ha en trevlig helg =D

Underbara sol <3


Amber älskar att leka i snön


Amber <3


Ixi ville inte hoppa i snön hon vill bara lukta på allt =P


Våra älsklingar <3


Hoppas solen är här för att stanna.


Igår kväll var vi och tittade på en till lägenhet, den var jätte fin så vi har tackat ja till den, hoppas ingen annan vill ha den också. Och för er som inte bor i Piteå så är de så att pitebo har ett kösystem och för varje dag man är medlem får man ett poäng. Sen får man göra intresseanmälningar på lägenheter och dom 5 som har flest poäng får komma och titta på lägenheten, sen går man på internet och bockar i om man vill ha den eller inte.
Kanske inte så intressant men nu kanske ni fattar vad jag surrar om =P iaf vi är på plats nr3 och igår var de ingen annan som hade hört av sig om den så hoppas vi får den =)
När vi flyttar så ska vi ha våran kökssoffa i köket (just nu står den i vardagsrummet)
så igår klädde jag om tre stolar i samma tyg som soffan så de ska matcha och jag vart väldigt nöjd med resultatet =)

Nu vill jag bara på ikea och köpa massa tyg och sy massa kuddar till soffan men de lär dröja innan vi har råd att åka dit =/ Jo stolsdynorna var vita innan, inte så praktiskt precis dom var väldigt fläckiga!
Tyget är svart men ser blått ut på bilden =P

Nu ska jag gå och diska eller nå ;)

Lägenheter hit lägenheter dit

Har sjukt tråkigt!! Vet inte vad jag ska hitta på ingenting känns roligt, ingenting bra på tv och ingen att vara med.
Har pratat med Elin min älskling <3 Allt kommer bli bra tillslut och jag stöttar dig vad som än händer!

Idag var vi och titta på en lägenhet, den var fin men varför måste de vara så tråkiga tapeter? Hallen och sovrummet var ny tapetserade vitt fast inte vit vit utan nån mysko vit färg =/ Men de går väl att leva med om inte annat kan man ju tapetsera själv om man vet att man ska bo där länge.
Idag fick vi även besked om att vi får titta på en till lägenhet men dom svara inte så vi får väl försöka i morgon igen =)

Måndag 1 Mars 2010

Nu har Elin åkt till sin syrra å de är så tomt här, N ligger fortfarande och sover så jag passar på att ha lite egen tid och läser ikapp mig på alla bloggar =)
Mitt hår vart inte så lila de skiftar bara lite, men jag har ju så mört hår så de är ju inte så konstigt =P På Elin däremot syntes de gode bra men hon hade ju så ljus hår så =P

Igår hade vi då ljusparty hade bjudit nästan 20 pers och de kom typ 7 st, lite besviken men vi hade då jätte trevligt iaf =)

Och nu till nånting jätte roligt!!! Är ni nyfikna nu?
Vi ska flytta igen och nej inte tillbaks till Älvsbyn utan till en tvåa på ett annat område här i Öjebyn =)
Vi har kommit fram till att vi behöver inte en trea och vi sparar ca 800 kr på hyran och vi måste spara in på allt just nu när jag inte har nå jobb.
Så igår var vi och titta på en men den känndes inte riktigt bra men den hade fin utsikt mot älven iaf =P
I morgon ska vi å titta på en annan och jag hoppas den är fin och att ingen annan vill ha den =P

Nu ska jag gå och väcka N så vi hinner umgås lite innan han ska på jobbet!